dimarts, 30 de setembre del 2014

Un homenatge a la nostra gent gran




El Dia Internacional de la Gent Gran va ser instituït el 1990 per l’Organització de les Nacions Unides, (ONU) per a ser celebrat cada primer d’octubre amb l’objectiu de reivindicar els possibles drets vulnerats que pateix la gent gran.


És important informar i sensibilitzar la població sobre la importància de modificar la vinculació i el tracte cap a les persones grans i eradicar els prejudicis dels quals són objecte.





Cal inculcar als nostres fills des de petits un gran afecte i respecte per les persones grans, ja siguin els seus avis, veïns, coneguts o simplement gent gran que es trobin pel carrer. Una persona gran pot aportar afecte, experiència, cultura i saviesa als més petits.


Per a inculcar aquest respecte i admiració cap a la gent gran, Queralt Edicions us recomana un parell de lectures per als més petits. Es tracta dels llibres Animal de companyia, de l’autora Montserrat del Amo (recomanat per al 2n i 3r cicle d’Educació Primària).



 I  L’Aleix i en Rampó visiten als avis, de l’autora Keka Colmenero (recomanat per a infantil i 1r cicle d’Educació Primària).


Tots dos llibres expliquen una història sobre com els més petits es relacionen amb la gent gran, dues històries plenes de respecte, afecte i molta diversió.



Des de Queralt Edicions volem agrair a tota la nostra gent gran els consells i la companyia, i us animem a celebrar aquesta i totes les jornades al seu costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada