dijous, 5 de desembre del 2013

La importància d'un conte


 
El món del conte és un dels millors regals que se li pot oferir a un nen. El conte és una eina que  permet al nen fantasiar amb mons imaginaris que li ajudin a manejar la seva realitat, li ofereixen ensenyaments vitals o simplement la possibilitat de somiar.

Els nens aprenen a ficar-se en aquest món màgic utilitzant com a vehicle als adults que, amb il·lusió, els oferim les primeres lletres. Ells escolten i observen les imatges amb atenció mentre la nostra veu recorre cadascuna de les paraules de la història. Depèn de nosaltres transmetre-li l'entusiasme i l'encant de cada anècdota. D'aquí la importància de llegir-li contes als nens des de molt petits, de demostrar-los la màgia d'introduir-se en un món on pot passar qualsevol cosa, on viuen personatges increïbles i uns altres molt semblants a nosaltres. On  ocorren històries sorprenents i fantàstiques i unes altres de la nostra vida diària on s'aprenen formes d'actuar, de comunicar-se i de crèixer.


Quan els nens es converteixen en amos de la seua lectura, això els permet introduir-se en diferents mons i somiar amb ells, compartir experiències amb elefants que parlen i dracs bondadosos. Poden volar, conèixex altres mons, convertir-se en uns altres i complir tots els seus desitjos.

Nosaltres, els adults, no havem de rebutjar el món de la fantasia sinó compartir-ho amb els més petits i descobrir que, a través d'històries increïbles i personatges fantàstics, la nostra visió del món es fa infinita i ens convertim en grans coneixedors de l'altre i de nosaltres mateixos.

Per això, en aquestes dates en les quals comencem a escriure als Reis Mags, acordeu-vos dels contes, del meravellós regal que oferiu al petitó  de la casa lliurant-li un món infinit on es barreja la fantasia amb la realitat i on cadascun, per una estona, pot convertir-se en el que desitgi.



Keka Colmenero, autora de Els contes d'Aleix i en Rampó



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada