dimecres, 4 de desembre de 2019

30 contes fantàstics per aprendre l'abecedari


 


L'aprenentatge de l'abecedari és la base de la lectoescriptura, fonamental per als aprenentatges de les diverses matèries en les posteriors etapes de l'alumne. L'abecedari és doncs un coneixement imprescindible per a l'aprenentatge significatiu de qualsevol contingut.

És freqüent trobar alumnes amb dificultats en l'aprenentatge en el nivell de la lectoescriptura, i cadascun d'ells amb problemes en aspectes diferents. És per això, que el més eficaç és abordar la lectoescriptura des de diferents perspectives, facilitant l'aprenentatge a nivell visual, auditiu, gestual i manipulatiu.

La motivació és una eina clau per a l'adquisició dels aprenentatges de l'alumne, mitjançant propostes atractives i dinàmiques lúdiques.

Per a la presentació de les lletres, una bona estratègia pot ser treballar a través d'un conte diferent cada lletra, podent ser històries diferents o un mateix conte en el qual cadascuna d'elles jugui un paper important. A través de la història l'alumne és capaç de recordar, tant la representació gràfica com a fonètica de cada lletra.
   

També és important que les lletres o paraules apareguin escrites en majúscula/minúscula, cursiva/lligada, i en lletra manuscrita / impremta, perquè els alumnes puguin relacionar cada so fonètic amb aquest ventall de grafies.


Després de presentar cada lletra, es poden introduir activitats perquè els alumnes aconsegueixin diferenciar-la auditivament, primer treballant cada so individualment i després associant consonants i vocals.

Quan els alumnes ja han aconseguit diferenciar auditivament un fonema, es pot treballar la discriminació visual perquè associïn cada so amb la seva grafia.

L'últim pas serà la manipulació de les grafies, perquè puguin escriure cada lletra i dominar el seu traç.Conscients de les dificultats que suposa per a molts alumnes l'aprenentatge de l'abecedari, i conscients de la importància que té la màgia, la fantasia i la imaginació en aquestes edats, QUERALT ofereix aquesta col·lecció de 30 contes plens d'aquests valors, i amb unes il·lustracions espectaculars.

L'utilitzar DOS tipus de tipografia a cada pàgina escrita converteix a aquests materials en un recurs molt didàctic, en afermar ràpidament al nen/a en la utilització i comprensió de les dues tipografies (la cursiva/lligada i la d'impremta/manuscrita)


A l'anteriorment descrit, cal afegir que al final, les 3 últimes pàgines estan dotades d'unes petites activitats, molt fàcils de resoldre, que encara involucren més al nen/a en aquests contes.

 

Aquesta col·lecció va dirigida a nens/as a partir de 3 anys i fins als 7/8 anys. Són contes per ser llegits als nens/as que encara no saben fer-ho, d'aquesta forma es potencia la comprensió oral i, són contes per ser llegits pels nens/as que ja saben llegir.

Tots aquests contes, a part de poder-se adquirir unitàriament, es pot fer en el seu conjunt, en estar est dins de 2 maletetes molt aptes per a regal.
 

VEURE I DESCARREGAR UNA MOSTRA D'AQUESTA COL·LECCIÓ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada