dijous, 26 de novembre del 2015

A Queralt ens agrada la diferència




El respecte als altres és un dels valors que considerem més importants en l’educació dels nens i nenes.

Si ens aturem a observar els infants de ben petits, ens adonem que ells mateixos no veuen les diferències, a mesura que van creixent és quan s’adonen que aquestes diferències existeixen. És per això que és tan important educar-los en el respecte a aquell que no és igual que ells mateixos, és més, ensenyar-los que el fet de ser diferents dels altres és necessari, enriquidor i, sobretot, ens fa ser únics.

La diversitat existeix i ha de ser vista com quelcom de què es pot aprendre, en comptes de criticar-la i menysprear-la.

Des de Queralt Edicions volem recomanar una sèrie de lectures que fomenten aquest respecte als altres, a aquells que són diferents de nosaltres.

A continuació us ensenyem una sèrie de contes, que serveixen tant per a ser llegits als més petits com per a què els nens i nenes els puguin llegir ells mateixos.
(Clicant a cada imatge podreu veure una mostra de cada conte.)

























«Els contes de l’Aleix i en Rampó»: una coŀlecció de dotze contes en els quals els dos protagonistes, l’Aleix i en Rampó, completament diferents, es fan amics inseparables i viuen mil aventures junts.








Tots aquests títols, indicats per a primers lectors o per a ser llegits per un adult, són lectures més que recomanables per a educar els més petits en la tolerància, el respecte i l’amor cap als altres.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada