dimarts, 21 d’abril del 2015

El nostre primer Sant Jordi



El 23 d’abril se celebra a tot el món el Dia Internacional del Llibre i dels Drets d’Autor. Per saber l’origen d’aquesta data ens hem de remuntar fins al dia que van morir dos escriptors de fama mundial, un 23 de abril de 1616: Miguel de Cervantes y William Shakespeare. Per aquest motiu, el 1995, la UNESCO va escollir aquesta data per retre homenatge mundial al llibre y animar tothom, sobretot els més joves, a descobrir el plaer de la lectura.



Si hi ha un lloc on se celebra de manera especial és a Catalunya, i més concretament a Barcelona, on se celebra amb el nom de Diada de Sant Jordi. La idea original d’aquesta celebració va sorgir a Catalunya, de l’escriptor valencià Vicente Clavel Andrés, i inicialment es va celebrar el 7 d’octubre. El 1930, però, es va instaurar definitivament la data del 23 d’abril, un dia de primavera que coincideix amb la festivitat de Sant Jordi.

És tradició que els enamorats i les persones que s’estimen intercanviïn una rosa i un llibre.



Aquest any, Queralt Edicions té l’oportunitat de celebrar aquesta gran festa del Dia del Llibre a la ciutat de Barcelona, on estarem durant tot el dia gaudint de Sant Jordi.

Concretament, serem al Passeig de Gràcia, a l’altura del número 35, gairebé fent cantonada amb el carrer Consell de Cent, durant tot el dia. Convidem a tots els que estigueu per Barcelona a venir a visitar-nos.





Feliç Sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada