dimarts, 4 de març del 2014

Celebrem el primer Dia Mundial de la Naturalesa


El desembre passat de 2013, es va aprovar en les Nacions Unides i, mitjançant Assemblea General, que la jornada del 3 de març fos dedicada a la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres, això és, Dia Mundial de la Naturalesa.

"Desvivámonos por la vida salvaje" és el missatge del primer Dia Mundial de la Naturalesa, també declarat per l'ONU amb el nom alternatiu de Dia Mundial de la Vida Salvatge.
 "Si conjuminem esforços, podem mitigar les greus amenaces que es ciernen sobre la vida silvestre. En aquest primer Dia Mundial de la Vida Silvestre, insto a tots els sectors de la societat al fet que posin fi al tràfic il·lícit d'espècies de flora i fauna silvestres i es comprometin a comerciar-les i utilitzar-les de manera sostenible i equitativa."


Secretari General Ban Ki-moon.


Missatge del Dia Mundial de la Naturalesa, 3 de març de 2014
 El Dia Mundial de la Naturalesa ens brinda l'ocasió de celebrar la bellesa i la varietat de la flora i la fauna salvatges, així com de crear consciència sobre la multitud de beneficis que la conservació d'aquestes formes de vida té per a la humanitat.

La celebració d'aquest dia també ens recorda la necessitat urgent de combatre els delictes contra la naturalesa, els quals impliquen conseqüències de gran abast en l'àmbit econòmic, mediambiental i social.


 Amb la finalitat d'aconseguir aquest objectiu, és necessari conscienciar i educar des de la infància, en l'amor i respecte cap a la naturalesa.

En Queralt Edicions, imprimim els nostres llibres sobre paper reciclable, ecològic, lliure de clor, i contribueix al desenvolupament sostenible dels boscos.Una altra de les maneres que us proposem des de Queralt Edicions, és a través de la lectura.


Us deixem alguns títols com a exemples de lectures relacionades amb la naturalesa i la manera de relacionar-nos amb ella de forma adequada.


 En Pepo i el dofi rosa:

http://www.queraltedicions.com/Llibres/160/03.%20En-Pepo-i-el-dof%C3%AD-rosa.html

La pedra màgica del Peix Daurat de l’Amazones ha estat robada per una perversa garsa carronyaire. En Pepo, la seva amiga Kukuli i el seu company, el dofí rosa, miraran de recuperar-la. Aviat es veuran acompanyats de personatges meravellosos en una aventura trepidant a través de la selva i el Gran Riu. Hauran de rescatar uns nens que el malvat Tony Farfán ha segrestat per obligar-los a treballar com esclaus buscant or.
Gràcies! :http://www.queraltedicions.com/Llibres/121/02.%20GR%C3%80CIES-!.html


 És el primer dia de classe de Ratolí Blanc. Està preocupat per si no fa amics en el col·legi. De camí al col·le es troba amb Caragol que té un problema. Podrà Ratolí Blanco ajudar-li? Farà amics en el col·legi?
Si us plau! :
 Ratolí Blanc s'ha aixecat amb gana. Enfront de la seva casa hi ha un arbre amb una bella taronja. Quan és a punt d'aconseguir-la, l'arbre s'enfada i creix… Es fa de nit sense haver provat mos. Una paraula màgica els reconcilia. 
L´Aleix i en Rampó van d´excurisó :http://www.queraltedicions.com/Llibres/40/07_L%27-ALEIX-I-EN-RAMP%C3%93-VAN-D%27EXCURSI%C3%93.html 


 Conte en què els protagonistes són un nen (l’Aleix) i el seu amic dinosaure (en Rampó). El text, en lletra lligada, narra una sèrie d’aventures pròximes a qualsevol nen que afavoreix que coneguin CENTRES D’INTERÈS (el col·legi, el mercat, la platja, el Nadal...) i VALORS (amistat, responsabilitat, generositat, companyonia, respecte...). La il·lustració, de molta qualitat, reflecteix fins al més mínim detall el que es narra en el conte. Les tres últimes pàgines de cada conte són d’activitats de comprensió molt senzilles que serveixen de resum. Aquesta col·lecció de contes es dirigeix a nens i nenes a partir de 3 anys, com a contes per a explicar (pares o professors) quan encara no saben llegir, i fins als 7 anys, com a contes per a llegir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada