dimecres, 16 d’abril de 2014

Que llegir i quan durant les vacances


Les vacances de Setmana Santa estan molt a la vora i en aquestes dates, en què s'alternen les rutines diàries i les costums de petits i adults, no podem deixar de costat la lectura.

La lectura durant les vacances o períodes festius ajuda a nens i joves a organitzar el seu temps, distribuint-ho per alternar moments de lectura entre altres activitats. Un dels seus avantatges, és que es pot llegir en qualsevol part: a casa, la platja o el camp, qualsevol lloc és bo per llegir una estona. Per això, és aconsellable reservar els moments que puguin ser més adequats per a la lectura durant els períodes festius, encara que sense ser excessivament rígids.

Durant les vacances, elsllibres han de formar part de l'equipatge de nens i joves, igual que del dels adults. Si es va a visitar algun lloc nou o es va a viatjar a algun lloc concret, es poden seleccionar llibres relacionats amb aquests temes: llibres d'animals, si es va a visitar un zoològic; guies de viatge; llibres sobre la història d'algun lloc que es vagi a visitar...poden ésser una opció.

L'elecció del millor moment per a la lectura en vacances dependrà en gran mesura del nostre estil de vida i del dels nostres fills. Havent dinat, molts nens no volen fer la migdiada: pot ser un moment perfecte per llegir amb ells. Uns altres poden preferir dur un llibre a la platja o que els llibres ens acompanyin en un passeig pel camp al vespre. És important, que es tracti d'un moment en el qual al nen o jove li vingui de gust llegir perquè no ho prengui com una obligació, sinó com un entreteniment.
Una opció a tenir en compte durant els períodes de vacacionals més llargs són els serveis de biblioteca que s'ofereixen en zones turístiques, tals com el bibliobús o la biblioteca a l'aire lliure. A més a més, paral·lelament al préstec de llibres se solen organitzar activitats d'animació lectora en les quals podem inscriure als joves per a motivar-los encara més.

També podem organitzar activitats en grup, amb els nostres fills i els seus amics al voltant d'algun llibre com contar un conte o representar històries.

En Queralt Edicions, comptem amb un ampli ventall de publicacions molt didàctiques, alhora que entretingudes, sobre les temàtiques que més interessen als nens i joves, des de contes infantils fins a lectura comprensiva per a primers lectors i literatura juvenil.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada