dilluns, 20 de gener de 2020

Primers Lectors - Comprensió del text, atenció visual, jocs i creativitat


La lectura comprensiva de Queralt serveix per a que els nens i nenes aprenguin a comprendre tot allò que estan llegint.
La part de la coŀlecció destinada als primers lectors (primers cursos de primària) està formada per vuit quaderns que combinen lectura i activitats, tot en el mateix quadern, dividit en nou capítols que consten de nou lectures i les corresponents activitats relacionades amb la lectura que s’acaba de llegir.
Avui us volem demostrar l’efectivitat d’aquest material analitzant un capítol del primer quadern de la coŀlecció, L'OGRE FORÇUT on hi han activitats variades de: Comprensió global del text , Jocs i creativitat , Atenció i habilitat visual , Comprensió de la paraula , Comprensió de la frase , Textos


 
Comença amb una petita lectura:
Seguidament ens trobem amb una activitat d’atenció i habilitat visual:
La següent activitat treballa la comprensió global del text:
Continuem amb més comprensió, aquesta vegada de només una frase, activitat que es realitza a través d’un joc en el qual els nens i nenes es diverteixen dibuixant:
De nou, una altra activitat d’atenció i habilitat visual:
Tornem a la comprensió, aquesta vegada de la paraula, mitjançant una endevinalla:
Ara toca jugar una mica i treballar la creativitat i, per a fer-ho, aquest exercici que us mostrem:
I per acabar, els fem escriure una mica en una activitat que desenvolupa la seva imaginació:

En conclusió, en un únic capítol d’un quadern de la coŀlecció PRIMERS LECTORS podem trobar fins a set activitats que desenvolupen el text que hem llegit en un principi, i així aconseguim que aquest text llegit es comprengui sense cap dificultat.
La coŀlecció consta de vuit quaderns. El primer i més senzill és l’«A», que correspon a L'OGRE FORÇUT, del qual n’acabem d’analitzar el primer capítol; i l’últim és l’«H», que correspon a En Manel i l’ascensor enfadat, té la lectura més extensa.
A continuació us mostrem el primer capítol de 2 quaderns més per a que vegeu el nivell de dificultat. Clicant en cada portada podreu veure’n la mostra en PDF.
 

Els deixem un enllaç on poden veure el contingut de la col·lecció de lectura comprensiva. A partir d'aquests 8 quaderns, el nivell de dificultat s'àmplia amb 2 elements: llibre de lectura + quadern d'activitats usant aquesta mateixa metodologia.
Tenen mostres de tots ells en la nostra web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada