divendres, 29 de gener de 2016

La lectura comprensiva per a 5è i 6è de primària

Ens trobem en els últims cursos de primària, cursos clau i importants que preparen l’alumnat per a passar a una nova etapa de la seva educació: l’Educació Secundària Obligatòria.

És per aquest motiu que insistim més que mai a repetir que els nens i nenes han de comprendre allò que llegeixen, en qualsevol de les matèries que s’imparteixen, i res millor per a assolir aquest propòsit que la LECTURA COMPRENSIVA DE QUERALT EDICIONS.

LA LECTURA COMPRENSIVA DE QUERALT EDICIONS és dels pocs materials específics, per no dir l’únic, que ensenya a comprendre mitjançant uns materials de disseny net i clar. Aquests materials didàctics potencien vuit «microhabilitats», totes necessàries en la lectura comprensiva, que treballen els conceptes bàsics de l’aprenentatge lector.

«Microhabilitats» com ara «extreure la idea principal d’un text llegit», «ordenar/temporalitzar accions» o «fer suposicions i inferències», aconsegueixen que la lectura d’un llibre no sigui només la interpretació d’uns signes, sinó que la fan comprensible i, per tant, es converteix en una forma divertida i lúdica d’ocupar el temps.

Podem repetir, per tant, les paraules que ens diuen moltíssims docents quan afirmen que «per a res ens serveix que els alumnes utilitzin el llibre de text, si abans no han après a comprendre allò que hi llegiran».

Aquests materials es basen en una lectura i la realització de microhabilitats, a manera d’activitats.


A continuació us ensenyem les diverses lectures que s’ofereixen per als cursos de 5è i 6è de primària. Clicant en cada imatge podreu veure una mostra de cadascun.
Per a una informació més detallada, podeu consultar la nostra pàgina web o ens podeu trucar directament a l’editorial, us podem facilitar mostres perquè el professorat el pugui avaluar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada