dijous, 8 de gener del 2015

Seguim ensenyant a aprendre.


Les vacances nadalenques han arribat a la fi i ha recomençat la normalitat i la tornada a les aules. Després de més de dues setmanes sense classes, els alumnes tornen amb energies renovades i forces per a afrontar un nou trimestre, ple de coses noves per a aprendre.





I en aquesta missió, la de fer que els nens i les nenes segueixin aprenent, us volem parlar de l’únic material que ensenya a comprendre: la «Lectura comprensiva» de Queralt Edicions.

És un material que es basa en una lectura i la posterior realització d’activitats relacionades amb el que s’acaba de llegir.







El que és característic de la «Lectura comprensiva» de Queralt Edicions és que en la realització de les activitats es treballen les competències bàsiques, a les quals nosaltres hem denominat microhabilitats, com ara: la temporalització, fer suposicions i inferències, extraure la idea principal del text… Aquestes activitats, a la vegada, aconsegueixen que la lectura es converteixi en una manera lúdica i divertida d’aprendre i els alumnes deixen de veure-la com una activitat avorrida i tediosa.





El material es presenta en dos formats. El primer va dirigit als primers lectores, la lectura i les activitats es troben en un mateix element que és el quadern. Podeu veure’n una mostra clicant en la imatge.


A partir dels 7-8 anys, encara que sabem que aquesta dada és molt subjectiva, per als alumnes que ja se’n surten a l’hora de llegir, el material es presenta en dos elements: un llibre i un quadern. Cada capítol del llibre es correspon amb cada capítol del quadern per a realitzar les activitats corresponents. De nou podeu veure’n una mostra clicant en la imatge.






També volem destacar el disseny net i clar d’aquesta col·lecció, que ajuda els nens i nenes a centrar-se en allò que estan fent sense cap altra mena de distracció. A part, les històries divertides i entretingudes i el caràcter lúdic de les activitats aconsegueixen que el nen o la nena s’«enganxi» i continuï realitzant-les.

A la nostra pàgina web podreu veure mostres de tot el nostre material de lectura comprensiva, amb més de 40 títols, des dels primers lectors fins a 6è de primària.


Perquè entendre allò que llegim és quelcom fonamental per als nostres fills, ja no només en l’àmbit curricular, sinó en el dia a dia, des d’entendre un contracte laboral, saber què ens cobren a les factures o simplement comprendre les instruccions de qualsevol aparell electrònic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada