dijous, 14 de novembre del 2013

Dia Internacional per a la Tolerància

www.queraltedicions.cat


El Dia Internacional per a la Tolerància se celebra tots els anys el 16 de novembre.

És una ocasió per la la educació en la tolerància, així com de reflexió i anàlisi sobre els problemes d'intolerància locals i mundials.

El Director General de la UNESCO ha subratllat que la tolerància és un component fonamental del respecte dels drets humans i per a l'assoliment de la pau. En la seva forma més simple i bàsica, la tolerància consisteix a reconèixer als altres el dret al fet que es respecti la seva persona i identitat.

La tolerància no és una fi, sinó un mitjà. És la qualitat essencial mínima de les relacions socials que permet descartar la violència. Sense tolerància, la pau no és possible. Amb tolerància, és possible fer realitat nombroses possibilitats humanes i socials, i en particular l'evolució d'una cultura de pau.

La UNESCO va proposar Deu Idees per a la Celebració del Dia Internacional de la Tolerància:

1.- Diversitat en la comunitat
2.- Drets humans
3.- Programa individual de tolerància
4.- No a la violència
5.- Diversitat ecològica i diversitat humana
6.- Tolerància religiosa
7.- Actualitats
8.- Esports i tolerància
9.- Creativitat en el treball
10.- Vincles internacionals

Us recomanem uns llibres infantils/juvenils que treballen una temàtica amb referència a valors tan importants com la TOLERÀNCIA, la solidaritat, el companyerisme i el respecte als altres, entre uns altres.

Fent 'clic' sobre les imatges podeu llegir el primer capítol de cada títol.



http://www.queraltedicions.com/uploads/libros/108/docs/LCBK01.pdfPer què les persones diferents desperten la curiositat dels altres? En aquesta històri, escrita amb humor i certa ironia, podràs conèixer les penalitats que ha de passar un vampiret desdentat. El pobre haurà de sotmetre's a tota classe de tractaments estranys i màgics amb l'objectiu que li surtin les dents, ja que els seus pares es resisteixen a admetre la realitat del seu fill. Entra en la història i viu-la amb humor i amb afecte, d'acord? 


http://www.queraltedicions.com/uploads/libros/110/docs/LCBK03.pdf La pedra màgica del Peix Daurat de l'Amazones ha estat robada per una perversa garsa carronyaire. en Pepo, la seva amiga Kukuli i el seu company, el dofí rosa, miraran de recuperar-la. Aviat es veuran acompanyats de personatges meravellosos en una aventura trepidant a través de la selva i el Gran Riu. Hauran de rescatar uns nens que el malvat Tony Farfán ha segrestat per obligar-los a treballar com esclaus buscant or. 





http://www.queraltedicions.com/uploads/libros/111/docs/LCBK04.pdf 

 
El memoriàpode és un animal tan semblant a un centpeus que potser tu també te n'has trobat algun sense saber-ho. És una llàstima, perquè t'hauria servit d'ajuda! En Santi en necessitava. No era un nen especialment entremaliat, no és que no li agradés l'escola o que gaudís desobeint. És que tenia molt mala memòria i per això tot li sortia malament. Sort que un memoriàpode se li va posar davant. 






http://www.queraltedicions.com/uploads/libros/77/docs/LCCU-A.pdf

T’agradaria conèixer en Forçut? En Forçut és un ogre molt particular que balla pels carrers, canta al teatre i té una colla d’amics amb qui parla per telèfon i els convida a berenar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada