dimarts, 5 de novembre del 2013

Com fomentar l´hàbit lector


                             
Un dels majors desafiaments, en l'àmbit educatiu, amb els quals ens enfrontem els pares, és el de fomentar hàbits de lectura en els nostres fills, amb el desig d'aconseguir en ells, que l'interès per la lectura els ofereixi més coneixement i satisfaccions.

Res millor que ens vegin llegir a nosaltres, perquè els nostres fills s'interessin pel que fem i copiïn el nostre comportament. Però pel simple fet que ens vegin llegir, amb l'important que és, no és prou. Ens han de veure gaudir d'això, havem de fer-los partícips del que llegim, en la mesura que això sigui possible. Comentar coses quotidianes en relació a la lectura o relats.

                  

Hem de familiaritzar als nens amb els llibres des de molt petits, fins i tot abans que sàpiguen llegir. Que coneguin l'objecte en un àmbit lúdic i comprenguin que llegir és sobretot divertit. Intentant transmetre des del principi el valor del llibre.

Una manera eficaç de fomentar l'hàbit de llegir, és fer-ho amb els nostres fills. Buscar una estona cada dia, (deu o quinze minuts). Amb una mica de constància al principi...Al final seran ells mateix els que cada dia ens busquin perquè els llegim.

Llegir al costat d'un nen no només permet que aquest segueixi perfeccionant les seves habilitats, el seu vocabulari i la seva comprensió. Sinó que crea un vincle indeleble, amb la lectura i amb qui li va ensenyar. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada