dijous, 19 de març de 2015

Celebra el Dia del Pare llegint amb els fillsLa data de la celebració del Dia del Pare és diferent a cada país. A Espanya, concretament, se celebra el 19 de març de cada any, coincidint amb la festivitat de Sant Josep. Es va escollir aquesta data concreta perquè l’origen d’aquest dia a Espanya el trobem el 1948, quan una mestra d’una escola catòlica, Manuela Vicente Ferrero, va decidir dedicar un dia als pares de les alumnes.
Tanmateix, no va ser fins al 1951 que la seva idea va transcendir a l’àmbit nacional, quan, durant una entrevista al programa de Ràdio Nacional titulat Última hora de actualidad, va explicar personalment als oients la història d’aquell «dia». La idea de Vicente Ferrero va tenir com a propagandista a l’aleshores director gerent de Galerías Preciados, José Fernández Rodríguez, que el 1953 va divulgar la idea amb una campanya de premsa i ràdio.
El Dia del Pare és una festivitat que celebren els fills amb relació als seus pares, als quals admiren, estimen i respecten. Per crear aquest vincle afectiu, des de Queralt Edicions us proposem una activitat que tots els pares poden fer amb els fills: la lectura.
És sabut per tothom que els nens aprenen a través de l’exemple, quan els llegeixes i quan et veuen llegir els estàs ensenyant a amar i respectar la lectura.

Fins i tot quan llegeixes un llibre en veu alta a un bebè, aconsegueixes que el seu vocabulari augmenti considerablement. Com més llegeixis a un nen, més paraules aprendrà, perquè els hi hauràs mostrat. Llegir-li l’ajudarà amb el desenvolupament de la parla i de l’idioma.A més, com que es tracta d’una activitat conjunta i plaent, la lectura conjunta contribuirà a enfortir el vincle afectiu, farà més forts els llaços afectius que ens uneixen als fills, d’una manera relaxada, lúdica i entretinguda, a la vegada que aprenen valors que, mitjançant la lectura, els podem transmetre.
Els beneficis són infinits, però només amb aquests que us hem esmentat… no començaràs a llegir amb els teus fills avui mateix? 

Tenim els millors contes i llibres perquè puguis fer-ho. Els trobaràs a la nostra pàgina web, no deixis de visitar-la: www.queraltedicions.com.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada