dimarts, 21 d’octubre del 2014

Celebrem el Dia de les Biblioteques


Des de l’any 1997, cada 24 d’octubre, l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, promou la celebració del Dia de les Biblioteques, en record de l’incendi de la Biblioteca de Sarajevo durant el conflicte dels Balcans el 1992.

Després d’aquest lamentable esdeveniment, el metge i historiador croat Mirko D. Grmek va encunyar el terme memoricidi per a definir la destrucció intencionada de la memòria i el tresor cultural d’un poble.



Totes les biblioteques, ja siguin públiques, privades, nacionals, escolars..., contenen grans tresors dins seu: els llibres. A més de fer una gran tasca cultural, no podem oblidar la seva tasca social, organitzant esdeveniments, activitats per a la comunitat i servint com a lloc de trobada i de referència.




Aquest any 2014, el Dia de les Biblioteques, a part de tenir nombrosos actes i activitats per a celebrar-lo, està dedicat a l’autora Ana M. Matute, morta recentment, de la mà d’un pregó realitzat per Antonio Rodríguez Almodóvar, que té la intenció d’homenatjar aquesta gran autora.







Aprofitant aquest dia, des de Queralt Edicions volem recomanar-vos que el celebreu visitant la biblioteca de la vostra ciutat, barri o escola i, sobretot, llegint

Feliç Dia de les Biblioteques a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada